dashboard: explainerfile: explainer.joblib params: title: Placental Abruption Severity Classification name: null description: "This dashboard shows the workings of a fitted\n machine\ \ learning model, and explains its predictions." simple: false hide_header: false header_hide_title: false header_hide_selector: false header_hide_download: false hide_poweredby: false block_selector_callbacks: false pos_label: null fluid: true mode: dash width: 1000 height: 800 bootstrap: null external_stylesheets: null url_base_pathname: null routes_pathname_prefix: null requests_pathname_prefix: null responsive: true logins: null port: 8050 importances: false model_summary: false contributions: false whatif: true shap_dependence: false shap_interaction: true decision_trees: true kwargs: hide_whatifindexselector: false hide_inputeditor: false hide_whatifcontribution: true hide_whatifpdp: true hide_depth: true tabs: null
top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תtali dvir

זהירות: חום כבד וגלי קור קיצוניים מגדילים באופן משמעותי את הסיכון לרעלת היריון

מחקר משותף לבית החולים סורוקה ולמחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת בן גוריון מצא קשר בין תנאי מזג אוויר קיצוניים לרעלת היריון. "חשיפה לתנאי מזג אוויר קיצוניים מאלצת נשים בהיריון להשקיע משאבים נרחבים באיזון חום הגוף, ועשויה להוביל להתפתחות הסיבוך"

רעלת היריון היא סיבוך חמור שעלול להוביל לסכן את האם והיילוד; לרוב היא מתרחשת החל מהשבוע ה-20, והיא מתאפיינת בלחץ דם גבוה בקרב השניים. כעת, מחקר שבוצע בבית החולים סורוקה ובמחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת בן גוריון גילה כי גלי חום וגלי קור קיצוניים מגדילים משמעותית את הסיכון ללקות בסיבוך.


המחקר, שנמשך על פני עשור והתבסס על אוכלוסיית הנגב, הוא חלק מפרויקט רחב יותר שבודק את הקשר בין זיהום האוויר ועומס החום על תוצאות ההיריון. בסך הכל השתתפו בו 31,101 נשים ותועדו בו 64,566 לידות, משנת 2004 ועד שנת 2013. במחקר עלה כי 7% נשים פיתחו רעלת הריון בלידה אחת לפחות. כמו כן, נשים שרוב הריונן היה בחודשי האביב והקיץ היו בסיכון מוגבר לסבול מהסיבוך.


המחקר התחשב בהיסטוריה המיילדותית ובמהלך ההיריון של כל מטופלת, וניתח אותם בהתייחס למזג האוויר במקום המגורים במהלך ההיריון. זאת, בעזרת טכנולוגיות מתקדמות של הערכת טמפרטורות באמצעות לוויינים.


"עומס חום קיצוני או טמפרטורות נמוכות מאוד במהלך הטרימסטר הראשון והשלישי קשורים לסיכון גבוה באופן ניכר לפתח רעלת הריון", מסביר פרופסור עופר ארז, מנהל מחלקת יולדות ד' בסורוקה והאחראי על המחקר. "חשיפה לעומסי חום כבדים במהלך השליש הראשון להריון כרוכה גם בעלייה בסיכון לרעלת הריון מוקדמת, המתפתחת לפני שבוע 34. זוהי מחלה קשה וחמורה יותר מזו המופיעה מאוחר יותר בהריון, בשל הסיכון המוגבר לסיבוכי פגות, שיתוק מוחין ביילוד ותחלואה אימהית קשה".


לפי פרופסור ארז, יש להקפיד על שהייה בסביבה ממוזגת והקפדה על שתייה מרובה על מנת לצמצם את השפעת עומס החום על תוצאות ההריון. "חשיפה לתנאי מזג אוויר קיצוניים עשויה להעמיס על האישה ההרה ומאלצת אותה להשקיע משאבים נרחבים באיזון חום הגוף. בהתאם, גם הדרישות המטבוליות מזנקות. מצב זה פוגע ביכולתה להקצות את המשאבים הנדרשים לעובר, ותהליך זה עשוי להוביל בסופו של דבר להתפתחות רעלת היריון".


25 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page